KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

Style Letter

U A’marie brendu od samih smo početaka odredili visoke kriterije za materijale koje koristimo, kao i načine proizvodnje. Danas se naša načela podudaraju s aktualnim svjetskim trendovima, no samo je bilo pitanje vremena kad će modna industrija na prvo mjesto staviti kvalitetu, a ne kvantitetu i jako nam je drago što smo bili svojevrsni pioniri u tome u Hrvatskoj. Sa željom da još više podržimo ideju smanjenja otpada, te svemu damo svrhu, došlo je vrijeme za proljetni „Amarie Clearance“, prodaju naših modela koje smo proizveli reciklirajući tkanine iz prijašnjih kolekcija. U ponudi je sve, od raznovrsnih torbi, haljina, pletenih pamučnih bluza, svilenih košulja, vunenih kaputa, te pelerina i hlača. Sve je dostupno samo u A’marie trgovini po sniženim cijenama i do 70%, počevši sa današnjim danom, a traje do isteka zaliha.

Za tu najavu donosimo i posebnu modnu priču s Ivonom Bezmalinović, koju svi bolje poznajete po Instagram imenu @bezminica. Ivonine fotografije pratimo već dugo, a njen vizualni identitet, pristup životu, odnos s prirodom i stil ono je što se savršeno stopilo s našim „clearance“ konceptom.

Pratimo tvoj prepoznatljiv fotografski potpis već godinama na Instagramu, znamo da najviše crpiš inspiraciju iz putovanja, no koliko te u tome inspirira Split i naša obala?

Hvala vam što ste već godinama dio moje foto priče, veseli me da na svojim društvenima mrežama imam jednu dobru, estetsko-životno blisku mi grupu ljudi. Krenula sam putovati sa svojom prvom plaćom i s putovanjima je uvijek nekako bila povezana fotografija. Ipak, moje srce je zauzeo, valjda još od rođenja, Split. Iako smo vječno u svađi, ljubavi i zamjeranju, uvijek mu se vraćam kroz fotografiju, grintanjem s ljubavlju.

Ako se odmaknete od rive, skrenete u male uličice, uđete u stare portune – još uvijek možete uživati u onom što moj Split uistinu jest i to me inspirira svaki dan. Mediteranski način života, lakoća svakodnevnice, bose noge, neopterećenost, igranje nogometa po ulicama, tiramoli, stare škure, zalasci, more, pazar – sve to želim zapisati fotografijom, zaustaviti da se ne izgubi.

Ovih dana okrećeš se novim poslovnim i kreativnim avanturama, možeš li nam reći nešto više o tome?

Da! Nakon dugih godina rada kao zaposlenica u privatnom sektoru, odlučila sam okrenuti novu stranicu i okušati se u samostalnim vodama. Ostajem s fotografijom vezana i dalje, samo sad poslovno i tome se istinski veselim.

Cijeli moj projekt ide pod imenom Sentimenti (Osjećaji) koje je nekako najbolje opisalo sve ono što volim, a to je iskrenu emociju u životu i na fotografijama. Nešto novo što će biti su eventi. Ideja je došla spontano, vezana je s dugogodišnjim iskustvom u organizaciji, želji za dobrim, kvalitenim, lokalnim izborom hrane, pića te spajanjem prirode i doživljaja Dalmacije u jedan paket. Nije postojala ni jedna druga opcija nego

da tu priču stvaram s prijateljicom Jolandom Vitaljić koja njeguje sve te iste vrijednosti, ima isti pogled, estetiku i emociju.

Ako postoji tema u našoj priči to je definitivno ‘back to nature’, daleko od glamura, materijalnog, brzine i stresa, bilo da se radi o satovima kuhanja, tajnim večerama, teambuliding druženju, djevojačkoj proslavi ili vjenčanju.

Nosiš li uvijek fotoaparat sa sobom, kako sjedinjuješ posao i privatno vrijeme, obitelj?

Balansiram između svega navedenog. Kako nemam slobodnog vremena, još nisam otkrila način kako ga uhvatiti između obaveza oko dječaka, škole, kuće i poslovnih projekata, ali fotoaparat mi je postao obavezan rekvizit u ruksaku. Danas imamo privilegiju i hvatati trenutke mobitelima, koji su izvrsna zamjena za fotoaparate kad se radi o svakodnevnici. A našu svakodnevnicu redovito spajam i sa svojim suradnjama, dok kada imam poslovne projekte uvijek se mogu osloniti na pomoć ukućana.

Priroda i krajolik uvijek su prisutni u tvojim fotografijama, koliko su ti oni važni u svakodnevnnici? Koji je tvoj omiljeni način spajanja s prirodom?

Priroda je moj mir, nužno potrebna za moje funkcioniranje. Tu ljubav trudim se svim silama prenijeti svojoj djeci jer vjerujem da će im u budućnosti trebati ta povezanost kako bi se odmaknuli od brzog načina života. Zato često odlazimo na izlete u prirodu, možda i nakon malo negodovanja, no na kraju svi budu sretni i zahvalni na novim iskustvima.

Jako sam povezana i s morem, dugo godina sam ronila i taj osjećaj kad se isključiš i slušaš tišinu je neprocjenjiv, restart s kakvim se ništa ne može mjeriti. Sve manje čuvamo prirodu, sve manje njegujemo tu vezu, a vjerujem da nam je danas najpotrebnija jer nas brzi ritam života gura preko vlastitih mogućnosti.

Predivno spajaš lifestyle, dokumentarnu i modnu fotografiju, u idealnoj su ravnoteži – bi li rekla da tako i pristupaš modi i kupnji novih komada odjeće?

Modi pristupam neopterećeno, ovisno o raspoloženju, brzini odjevanja i prigodi. Moram priznati da što sam starija imam sve manje odjeće u ormaru. Većinom su to haljine, suknje koje mi daju osjećaj slobode i ženstvenosti te ‘oversized’ majice i pletivo koje mogu nositi na kave s prijateljima, ali i poslovne sastanke. Preferiram prirodne materijale koji se uklapaju u moj lifestyle. Trudim se ići na kvalitetu, a ne kvantitetu te samoodržive materijale koje i nakon niz godina mogu nositi kao i prvi dan. Moram priznati da u tome uspijevam.

Mislim da bi više trebali poticati i kupovati domaći dizajn. U inozemstvu je to normalno, uobičajeno ponašanje da se podupire domaća prozvodnja na svim nivoima, više kao dio opće kulture. Jasno mi je da su veliki lanci oni kojima se ne može konkurirati cijenom, ali zar nam je stvarno potrebna gomila odjeće koju ćemo jednom odjenuti, a iduće godine baciti? Sigurna sam da ne, samo to trebamo osvijestiti.

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE