KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

STYLE LETTER: Ana Tevšić Nauković

Ana je uistinu jedna od najautentičnijih žena na našoj sceni, pravi primjer nekoga tko živi ono što voli i savršeno sjedinjuje posao i privatni život. Njezin stil prati njezin dizajn i vizualni identitet, kao i predivan studio u Dežmanovu prolazu pred kojim svi uvijek zastanemo. Ana je nova gošća naše rubrike i otkriva nam kako nosi nove proljetne modele A’marie te kako će izgledati njezine kombinacije u novoj toploj sezoni.

Što ti je važno kod ‘day to day’ odjevnih kombinacija?

Uvijek biram udobne komade u kojima se osjećam samopouzdano i to mi je jedini zahtjev kojeg se držim. Što ću točno obući prvenstveno mi ovisi o tome što mi se nalazi na popisu dnevnih zadataka i aktivnosti; primjerice, imam li taj dan sastanak ili vodim djecu u park poslije posla, idem li na trening ili me čeka odlazak u kartonažu, radim li u studiju uzorke ili crtam na kompu. Najviše volim dnevnu kombinaciju prenamijeniti u noćnu – i to s minimalnom promjenom poput odabira cipela. Izuzeci su prilike poput posebnih proslava kada volim izvući najdraže haljine.

Koji su tvoji omiljeni komadi odjeće, oni na koje se uvijek voliš osloniti?

Shvatila sam da je dobra baza temelj moje garderobe i ne želim gomilati različitu odjeću, nego razvijati selekciju odabranih i kvalitetnih komada. Primjerice: obična pamučna majica kratkih rukava uz dobre traperice. Majice otvorenih leđa s hlačama visokog struka ili široka pletiva s dobrim remenom. Muška košulja i minica. Baloner nosim kad god mogu, to mi je najdraži komad odjeće i volim ga nositi u svim kombinacijama.

Mama si troje mališana, koliko je to utjecalo na tvoj stil?

Utjecalo je toliko da zaista mogu reći kako sam napokon definirala svoj stil otkad sam postala mama. Čini mi se da je to povezano s time što sam u tom periodu dobila više samopouzdanja; bolje i pametnije biram odjeću, napokon znam tko sam i što volim. U praktičnom smislu je utjecalo toliko što se znam bolje pripremiti za igru nakon posla, za odlaske na piknik ili na put. Udobnost i funkcija prije svega, to je najveća razlika.

Kako gledaš na modu i shopping u posljednje vrijeme, kako pristupaš shoppingu?

Rekla bih da shoppingu pristupam racionalno i s jasnim ciljem, ne kupujem ništa na brzinu i bez razmišljanja. Jedino me dječja robica još zna izbezumiti jer pronalazim previše slatkih kombinacija za svakog od njih, a prekratko ih djeca stignu nositi. To, uz nepostojeća godišnja doba, zna biti jako izazovno za kupnju.

Preferiraš li online shopping ili isključivo kupuješ uživo, što misliš o tome?

Preferiram online shopping zato što mu se mogu posvetiti kad mi odgovara i uskladiti želje s mogućnostima. Online kupovina nije impulzivna, često mi se dogodi da dugo imam spremnu košaricu prije nego što dovršim kupnju. Jedino što mi je bitno je da sam već upoznata s dućanom u kojem kupujem, da znam kako stojim s njihovim veličinama, da znam zamisliti tu odjeću na dodir. S obzirom da mi je teško odvojiti vrijeme za odlazak u kupnju uživo, izrazito mi je drago što postoji web kupovina. Ipak, uvijek napomenem kako je taj osjećaj boravka u nečijem dućanu nezamjenjiv.

Pratimo tvoje genijalne kreativne suradnje koje su tako autentične, a opet prepoznatljive i u tvom stilu. Kako uspijevaš u poslu ostati vjerna sebi?

Hvala na tako lijepom komentaru, to mi zaista puno znači! Moram priznati da to nije planski, dolazi mi jako intuitivno. Ne znam to drugačije objasniti nego da se naprosto tako najbolje izražavam, to je doslovno moj način komunikacije. Iznimno me veseli kad mi netko kaže da može prepoznati moj rad a da ne pročita je li moj – to je najbolji znak da imam svoj stil, specifičan način rada. Tome težim i dalje.

Kakva se glazba vrti kad nešto dizajniraš?

Ako radim istraživanje, pripremam idejna rješenja ili razmišljam o nečemu što radim – onda trebam muziku koja mi je ugodna i kojoj se mogu priključiti kad mi paše, a da me ne dekoncentrira. Tad obično puštam neki soft rock ili smooth jazz. S druge strane, ako već znam što radim i samo trebam isproducirati zamišljenu ideju ili pripremiti prezentaciju čije materijale već imam spremne, onda trebam nešto što me motivira i aktivira. Onda puštam pop ili rock, ovisno o tome koliko se mogu prepustiti muzici.

Koji su ti planovi u ovo prijelazno vrijeme dok iščekujemo proljeće?

Ovaj period mi je svake godine jako aktivan; nakon zime me uhvati najveći zalet rada i planova, s preklapanjem nekoliko najdražih rođendana. S obzirom da su nam svima zadnje dvije godine prošle u zaista teškom periodu, vesele me male stvari koje nam mogu uljepšati dan. Uz to, dolazak proljeća uvijek obilježim u studiju, što me posebno veseli. Ove godine pripremam nešto posebno i jako sam uzbuđena!

Čemu se posebno veseliš u budućnosti?

Teško je razmišljati o budućnosti bez svijesti o svijetu oko sebe, teško je ponekad pronaći smisao. Tražim utjehu u razgovoru s prijateljicama i upijanju umjetnosti, tražim nadu u stvaranju. Veselim se svojoj dječici, mužu i svakom trenutku provedenom s njima. Veselim se putovanjima, novim iskustvima. Veselim se suncu, duljim danima, boravku na zraku. Veselim se svemu pozitivnom i kreativnom, nadolazećim projektima i novim poslovnim izazovima. Veselim se i ovome – zato hvala od srca na pozivu!

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Prijavite se na naš newsletter i prilikom prve kupnje uživajte u 10% popusta

PRIJAVITE SE