KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

SNAGA MATCHE

Maja. Majka troje djece i maćeha još troje djece. Nakon godina provedenih u međunarodnoj konzultantskoj tvrtki, pronašla je novu strast u svom životu. Zeleni, zemljani prah koji ima velike koristi ne samo za naše tijelo, već i za naš um. Matcha prah postao je nešto što je voljela i u čemu je uživala, a sada promovira njegove blagodati. Povezujući njihovu poznatu matchu s cijelim pokretom za dobrobit u Materiji, tvrtki koju je osnovala sa svojom sestrom. Imali smo nekoliko pitanja za nju samo kako bismo saznali nešto više o tom uistinu moćnom prahu koji nas održava tijekom dana. Nadam se da ćete uživati u učenju više o tome kao što smo uživali i mi. Za ovu priliku Maja nas je ugostila u njihovom lijepom uredu Materia u centru Zagreba.

1. Što vas je inspiriralo da pokrenete tvrtku za well-being?

Materia je lifestyle koncept koji promiče well-being i dugovječnost kroz funkcionalne proizvode, svjesnost i ljubav prema sebi.
Ideja o pokretanju ovakvog brenda dugo je sazrijevala. Oduvijek sam znala da želim ići u smjeru wellbeinga i trebalo se više stvari iskristalizirati i posložiti da bih uopće mogla krenuti, od privatnih do poslovnih. Nakon što sam došla u jednu fazu svog života, osjetila sam snažnu potrebu da napravim zaokret i poslušam svoje srce koje me vodilo u ovom smjeru. Kao zaposlenoj mami troje djece i pomajci još troje djece uvijek sam u potrazi za inteligentnim proizvodima za potporu hektičnom i ubrzanom stilu života, i to je bila vodilja – ono što pomaže meni, vjerujem da može pomoći i drugima. Materia wellbeing priču sam pokrenula paralelno s dugogodišnjom karijerom u jednoj međunarodnoj konzultantskoj kući, gdje sam bila voditelj poslovnog razvoja i marketinga, a nekoliko godina sam vodila i odjel ljudskih resursa. Zanima me sve što čini da se osjećamo i posljedično izgledamo bolje. Volim ranojutarnje buđenje, vježbanje, meditaciju, zdravu hranu i napitke, matchu, adaptogene, tamnu čokoladu.

2. Kako ste otkrili dobrobiti matche i njezinu povezanosts cjelokupnim blagostanjem?

Prvi put sam probala matchu prije 7,8 godina u Kyotu gdje me dočekala kao welcome drink u jednom tradicionalnom japanskom hotelu – ryokanu. Jako me zaintrigiralo taj zeleni napitak i krenula sam više istraživati. Također pri povratku u Hrvatsku bila sam isfrustrirana što se tu nije mogla kupiti takva kvalitetna matcha koju sam tamo konzumirala. Ono što me najviše osvojilo kod matche je taj osjećaj koji imam dok je pijem, i koji traje i nakon. Ta jedna blago podizanje, kako bi se reklo – Calm euphoria. To je ono kako se želim stalno osjećati hahaha. Zato ih pijem tri – četiri na dan. Matcha je zapravo zeleni čaj u prahu, a svi znamo koliko je zdrav zeleni čaj. A kaže se da šalica matche ima benefita kao 10 šalica ‘običnog’ zelenog čaja. Također, vidim kako mi dobro utječa na cijeli organizam i na kožu, daje taj neki – matcha glow!

3. Možete li nam reći nešto o procesu odabira matche koju nudite? Koje čimbenike uzimate u obzir kada nabavljate matchu? Po čemu se vaša matcha razlikuje od drugih marki na tržištu?

Dosta je dugo trajao proces odluke o matchi koju ćemo ponuditi tržištu, puno testiranja, pregovaranja, istraživanja tržišta. Bilo nam je bitno je iz Japana, iz pokrajine Uji iz koje dolazi najbolja matcha na svijetu te premium ceremonijalna kvaliteta. Ono što nas razlikuje od drugih je definitivno to da nemamo posrednike već direktno nabavljamo s japanskih farmi. Kod nas nema prepakiravanja proizvoda, onako kako je zapakiran u Japanu tako dolazi svjež našim klijentima. Također, razlikuje ga posebna zelena boja koje nam govori da je pun klorofila, svjež, čist, i taj pomalo slatkasti umami okus koji ljudi jako vole. Ima jako puno vrsta matche a mi smo htjeli pronaći onu savršenu, koja ima optimalan omjer cijene i kvalitete.

4. Možete li podijeliti neke svoje uvide o važnosti uključivanja matche i joge i ostalih tjelesnih aktivnosti u dobro uravnotežen životni stil?

Kroz život sam došla do određenih spoznaja i volim ih podijeliti s drugima. Kroz jako izazovan privatni i poslovni ritam kao majka troje djece, i pomajka još troje morala sam pronaći načine kako da se sa svime nosim i dobijem dodatnu energiju za sve ono što moj dan uključuje. Definitivno sam se preporodila otkako sam zamijenila kavu s matchom. To je bila prekretnica, krenula sam unositi čistu zelenu energiju, tu divnu funkcionalnu namirnicu koja, između ostalog, ima toliko benefita. I ako je kvalitetna – ona je i fantastičnog okusa.

Redovita tjelesna aktivnost oduvijek je na neki način dio mog lifestyle-a, a ono što mi je bilo teško uz veliku obitelj je naći vrijeme za vježbanje u teretani ili nekim grupama. Tako sam došla do toga da vježbam doma i da me puno djece i malo vremena neće spriječiti da ostanem fit. Ono što je radim je da uvijek vježbam ujutro, čim se probudim. I to ne traje dugo, uglavnom do 10 – 15 minuta, ali je dovoljno da se osjećam dobro i da znam da sam nešto odradila za sebe odmah na početku dana.

5. Najdraži matcha ritual?

Volim si vikendom uzeti više vremena za pripremu prve jutarnje matche i uživati u polaganom ispijanju. Još ukoliko imam svoje najdraže novine Financial Times Weekend – doživljaj je potpun. Preko tjedna je raspored dosta hektičan i svaka minuta je isplanirana u tančine. Tako da je i priprema ubrzana i ispijanje bude nekako uvijek pola doma a pola si prelijem u to go cup i pijem ju dok vozim djecu u vrtić i školu prije ureda.

6. Koje su želje i planovi planovi za budućnost?

Materia je well-being kompanija i usmjereni smo na sve što nam donosi dobrobit, tako da radimo na razvoju novih funkcionalnih proizvoda. Jedan bi trebali lansirati kroz nekoliko tjedana, a radi se o nečem skroz drugačijem, tako da nas to jako veseli i jedva to čekamo podijeliti s našom publikom.

Maja je također s nama podijelila i svoja sva najdraža matcha recepta:
Definitivno matcha palačinke koje često spremim vikendom

https://materia.eu/hr/blogs/recipes/matcha-palacinke

Ovu tortu naprosto obožavam, a za Materiu je recept kreirala naša draga foodblogerica @janjolinka

https://materia.eu/hr/blogs/recipes/torta-od-matche-i-bijele-cokolade

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE