KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

Q&A: A’marie girl Ana Bacinger

Iako već godinama živi u Varaždinu, Zagreb mogu nazvati njezinim drugim domom jer je ipak ovdje provela deset godina svog života, a poslovno je i dalje vezana za njega. Ana Bacinger je nezaobilazno modno ime na našoj sceni, diplomirana novinarka, modna urednica i stilistica koja je među prvima krenula u blogerske vode i prije Instagrama postala lice koje brojne žene prate zbog njezinog osebujnog stila. I dalje je povremeno možete vidjeti kako šeće zagrebačkim ulicama u svojim nonšalantnim odjevnim kombinacijama koje je s vremenom pročistila i nekako prilagodila glavnoj funkciji koju danas ima – a to je ona mame malog Leva. Njezin stil je oduvijek bio spoj romantike i dobre doze retra, a njezine kombinacije u kojima nosi Amarie uvijek su me posebno oduševljavale jer ga nosi na jedan, za nju specifičan način, a svakom looku daje vlastiti modni pečat. Anu i mene veže dugogodišnja suradnja koja je s vremenom prerasla u divno prijateljstvo, pa me posebno veseli što je ovog proljeća uskočila u njoj najdraže Amarie komade iz nove Basic kolekcije i u njima prošetala omiljenim dijelom Zagreba.

Kako bi opisala svoj modni stil?

Drugi ga opisuju kao spoj dobre doze retra, klasike i eklektičnosti. A ja bih se složila s tim. Volim se poigrati statement komadima, ali isto tako volim i dobru capsule garderobu koja je neizostavna u našim godinama jer nam olakšava svakodnevicu.

Mislim da mogu reći da si s godinama ipak pročistila svoju eklektičnost i da nekako više naginješ klasici? Kako to?

Definitivno jesam. Ponekad želim da ne postoji arhiva svih mojih kombinacija na webu jer sam u nekim fazama stvarno bila previše eklektična. Ove godine punim četrdeset i zadnjih desetak godina samo čistim ormar. Punim ga klasicima i vječnim komadima, a igram se najviše s cipelama i torbama. Uvijek sam bila slaba na statement modne dodatke, a oni nekako najviše dolaze do izražaja u smirenim i klasičnim kombinacijama.

 Koja je tvoja must have kombinacija za ovo proljeće?

Onog trenutka kad sam postala mama, shvatila sam zašto većina žena kupuje kvalitetan baloner, dobre traperice i bijeli pamučni T-shirt. Jer u tome uvijek izgledaš dobro, bez puno truda! Tako da bi to bila i moja must have kombinacija za ovo, ali i svako drugo proljeće. Tvoje senzacionalne Jen traperice, bijela ili crna majica, veliki baloner, moje najdraže klompe i neka statement torba.

 Imaš li favorita u Basic kolekciji?

 Već sam ti spomenula da sam luda za Jen trapericama, a jako volim i Bek bodi. Mislim da je sjajan za kombinacije od jutra do mraka.

Sjećaš li se svojeg prvog susreta s brendom Amarie?

Da! Imala si mali dućan u Teslinoj i na nogama si imala Hunter čizme. I bila si mi takva pojava! Došla sam s tobom odraditi intervju za portal za koji sam u to vrijeme radila, mislim da mi je to bio jedan od prvih intervjua i bila sam užasno nervozna, ali ti si bila tako simpatična da me nervoza brzo prošla. Mislim da je od tog trenutka prošlo više od petnaest godina i jako me veseli da se taj prvi susret s godinama razvio u divno prijateljstvo.

Najdraži Amarie komad koji posjeduješ?

Imam ih više, ali mislim da mi je još uvijek najdraži komad tirkizni kombinezon imena Plu. To je jedan od onih komada koji mami poglede kad ga obučem, a znaš da ga imam u ormaru već godinama… I tvoji kupaći kostimi su kategorija za sebe, ne mogu zamisliti ljeto bez njih.

Imaš li kombinaciju koja uvijek funkcionira kad si bez ideje što odjenuti?

Volim velike košulje, tako da bi moja kombinacija bila spoj predimenzionirane muške košulje na pruge, moms jeans traperica, cipela u boji i nekog wow nakita. Gore sjajno izgleda baloner, ali i oversized sako!

Nakit? Da ili ne?

Kod mene uvijek da! Mislim da nakit može genijalno podići jednostavne odjevne kombinacije. I mišljenja sam da svaka žena izgleda dotjeranije kad nosi nakit.

Zagreb i ti? Nekako mi se čini da je to jedna neraskidiva veza?

Dobro ti se čini. Prije deset godina sam spakirala kofere i otišla iz Zagreba u Varaždin i moram ti reći da su mi svi govorili da sam luda. Otišla sam s funkcije glavne urednice i odlučila probati raditi od kuće kao vanjski suradnik, a paralelno sam radila više nego ikad na blogu za koji sam imala osjećaj da može postati nešto više od hobija. Sve se to pokazalo kao pravi izbor za mene, presretna sam u Varaždinu u našoj kući s velikim vrtom, i jako zahvalna što imam suradnike s kojima mogu raditi od kuće. A Zagreb, on je postao mjesto za koje me vežu fakultetska i poslovna prijateljstva, poslovi i lifestyle koji mi u Varaždinu nedostaje.

Gdje te možemo sresti kad si u Zagrebu? Koje su tvoje omiljene adrese?

S prijateljicama najviše volim sjediti u Luti, Botaničaru ili Cogitu. Za brunch ću izabrati Dežman bar ili Boogie Lab. Za kolače svoju prijateljicu Ivanu i njezine Neka Jedu Kolače. Za kruh i peciva koja uvijek nosim sa sobom u Varaždin – Koricu. Plus obožavam zaviriti u Selectedd, a kad sam u prolazu bacim pogled na izložbu u Galeriji Kranjčar.

5 kratkih:

Kava ili matcha? Kava doma, matcha kod prijateljice koja je zna savršeno napraviti.

Varaždin ili Zagreb? Varaždin za život. Zagreb za napuniti baterije.

Baloner ili kožna jakna? I jedno i drugo je must have!

Tenisice ili cipele na petu? Tenisice u zadnje vrijeme. Ili klompe.

Koncert ili dobar izlazak? Uvijek dobar koncert.

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE