KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

Održivost je novi luksuz

Vjerujem da mali koraci pokreću velike stvari u svijetu, i da sve one pozitivne stvari koje svakodnevno činimo u životu u jednom trenutku rezultiraju većom promjenom koje onda postanemo svjesni. Održivost, koja je u posljednje vrijeme postala trend kojem se okreću svi svjetski brendovi, je poslovna filozofija kojom se vodim od samih početaka brenda A’MARIE. Za mene su održivost i luksuz dva neraskidiva pojma koji objedinjuju sve ono u što osobno vjerujem i na čemu aktivno radimo u našem brendu.

Fokusirani smo na stvaranje bezvremenskih komada odjeće koji će našim klijenticama trajati godinama i koji su proizvedeni od ekološki prihvatljivih materijala u fair trade sustavu. U tom pogledu nikada nismo radili kompromise. Educirali smo se o svim novim eko friendly materijalima i tehnologijama proizvodnje koje su se pojavile na tržištu, i primjenili ih u svoje kolekcije kako bismo postali maksimalno održivi u svom radu.

A’MARIE ima svoj proizvodni atelier s timom koji čini nekoliko divnih žena koje sa mnom sudjeluju u kompletnom procesu proizvodnje od odabira tkanina, izrade prvih uzoraka do finalnih proizvoda koje vidite u dućanu. Taj gotovo obiteljski sustav rada je od ključne važnosti za naš brend jer od ideje do realizacije se pojavi puno prepreka koje rješavamo zajedno. Izuzetno sam ponosna na činjenicu da već godinama djelujemo kao jedna skladna cjelina s istim ciljem te da dijelimo iste vrijednosti kada je riječ o načinu rada i ekološkoj osviještenosti. Sustavno razmišljamo o načinima kako svoje poslovanje učiniti još savjesnijim i što je najvažnije djelujemo u tom smjeru.

S tim na umu kazat ću vam da su A’MARIE odjeća i modni dodaci proizvedeni ručno u Hrvatskoj po najvišim standardima. Svaki komad koji vidite u našem dućanu je prošao kroz ruke mog tima i mene osobno. Kao vanjske partnere koristimo male lokalne manufakture s tradicijom. Izuzetno pazimo na iskoristivost materijala s kojima radimo kako bismo smanjili otpad

Vodimo se filozofijom “buy less, wear more” koja posljedično utječe na ekološku osviještenost naših kupaca jer ih usmjeravamo ka tome da daju prednost kvaliteti nad kvantitetom. Okrećemo se ka tome da naša pakiranja i iskustvo kupovine budu maksimalno održivi te smo u naše fizičko prodajno mjesto u Gundulićevoj ulici u Zagrebu uveli ručno rađene platnene vrećice za kupovinu, a uskoro ćemo predstaviti i bio razgradive papirnate vrećice za naš online dućan.

Tkanine koje smo dosad koristili i na koje smo izuzetno ponosni smatramo najvažnijom stavkom svake kolekcije. Bez kvalitetne tkanine proizvedene po najvišim ekološkim načelima ne postoji priča o održivosti. Tu dolazimo i do pitanja cijene koje se često poteže u javnosti. Korištenje vrhunskih materijala u manufakturnoj/nišnoj proizvodnji neminovno utječe na cijenu odjevnog predmeta. U tom slučaju uvijek znate što kupujete, gdje je komad proizveden i u kojim uvjetima.

U izradi kolekcija koristimo nekoliko vrhunskih materijala koji objedinjuju sve što zastupamo kao brend: kvalitetu, ekološku osviještenost i luksuzan finiš. U tu kategoriju pripadaju Lenzing Modal, Lenzing Tencel® i Alcantara kao dominanti materijali koje koristimo u svim našim linijama.

Lenzing-Micromodal je materijal koji uvijek koristimo jer je podatan, izuzetno kvalitetan i izdržljiv. Dobiva se od celuloze bukve i sam proces proizvodnje je izuzetno sofisticiran i naravno ekološki optimiziran.

Kada pulpa drveta dovoljno sazre počinje kemijska obrada tijekom koje se dobiva gusta masa nalik medu. Ta masa se potom protisne kroz minijaturne raspršivače koji kreiraju vlakna. Vlakna prolaze proces pranja, sušenja, rastezanja i rezanja kako bi se dobila što veća otpornost i kvaliteta.

Micromodal zbog toga ne gubi oblik (ne rasteže se kao manje kvalitetni materijali), boja traje dulje, možete ga prati bezbroj puta bez straha od izbljeđivanja i tretiran je s bojama koje ne sadržavaju kemikalije. Kao rezultat imamo gotovo neuništiv materijal koji se na tijelu ponaša kao druga koža i ne iritira vas prilikom nošenja. Micromodal koristimo za izradu naše Basic kolekcije, a krojimo ga tako da produciramo minimalan otpad. Prilikom krojenja se uklapa i fino donje rublje te tako imamo maksimalnu iskoristivost materijala u skladu s načelima održivosti.

Alcantara je najluksuznija verzija eko kože koja je postala iznimno popularna unatrag nekoliko godina zbog kvalitete i izdržljivosti. Proizvodi se u Italiji u istoimenoj tvornici, teksturom je najsličnija brušenoj koži, a dobiva se naprednim industrijskim procesuiranjem reciklirane mikrofibre i nevlaknastog poliuretana koji nakon obrade daju fina mekana vlakna iznimne lakoće i visoke izdržljivosti.

Alcantara je naime lakša od prave kože i do 50% i samim time je ugodnija za nošenje. Tvornica se ponosi oznakom „Carbon Neutral“ što znači da se sama proizvodnja sprovodi po najvišim ekološkim standardima. Alcantara je lagana za održavanje, zimi grije kožu a ljeti je hladi, ima elegantan izgled, mekana je na dodir i izuzetno je podatna za krojenje.

Tencel ćete pronaći u našoj Basic kolekciji, dobiva se iz jezgre stabla eukaliptusa i važi za jedno od najkvalitetnijih prirodnih celuloznih vlakana danas. Izuzetno je ugodan na koži, ima veću izdržljivost od pamuka, mekan je i samim time idealan za izradu odjevnih komada koje nosite svaki dan.

Za kraj, nadam se da sam vam uspjela prenijeti ovu meni jako važnu i osobnu temu na pravi način uz saznanje da je svaki dan izazov, ali i prilika da postupimo savjesno. Radite ono što volite, živite kako želite i uvijek imajte na umu da svaki vaš korak oblikuje svijet za nove generacije koje dolaze.

Blog by A'Marie

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE