KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

IT’S NOON AT A’MARIE

Tina i ja upoznale smo se prije nekih desetak godina, a naše prijateljstvo započelo je zbog posla, još kad je ona bila zaposlena na portalu Buro 24/7. No, kao što znate i same – postoje neke žene s kojima se odmah prepoznate i na svim drugim razinama, pa su se tako naši sastanci jako brzo pretvorili u višesatne razgovore u kojima smo smišljale nove načine kako biti kreativne, stvarale nove ideje za A’marie i naravno, prolazile i izvrtale sve naše emotivne i životne izazove. Tako bi započele razgovor o poslu na jutarnjoj kavi, nastavile kod mene doma na ručku, pa definirale planove u dnevnom boravku. Kad nismo zajedno radile, bilo je tu svih onih malih stvari koje čine žensko prijateljstvo posebnim – od razmjene recepata, savjeta koji nam u tom trenutku život znače, do izlazaka koji su završavali na plesnom podiju. Tako da bi se moglo reći da se poznajemo ‘inside out’.

Tina je nedavno pokrenula i svoj novi portal, Noon.hr, posvećen ženama, i to radi na svoj uistinu jedinstveni način. Prati brend A’marie od samog početka, u potpunosti se pronalazi u njegovom dizajnu, iz kolekcije u kolekciju, a nosi A’marie i dan danas. Znam da osobito preferira zimske kolekcije, zbog predimenzioniranosti i slojevitosti koje toliko voli, i znam da su joj jesen i zima najdraža godišnja doba. Upravo zato idealna je gošća za A’marie blog i kroz njenu priču predstavljamo vam naše nove modele za ovu jesen!

Kad gledaš na noon.hr, od trenutka kad si ga vizualizirala do danas – sada kad je tu i razvija se, kakvi su ti dojmovi?

Osjećam se kao da sam pokrenula nešto ‘na pravom mjestu i u pravo vrijeme’. Noon je na samom početku dobio pozitivan feedback, a pokrenula sam ga za žene koje žele čitati nešto kvalitetno, stvarno, emotivno i iskreno. Vizualizirala sam Noon upravo kao takvu online adresu, koja će privlačiti svojim vizualnim identitetom, ali jednako smislenim sadržajem. Lijepo mi je gledati kako polako okuplja oko sebe žene koje svoju kvalitetu života, vrijeme, mentalno i emotivno zdravlje, emocije, ljubav i posvećenost stavljaju na prvo mjesto, asertivne su i nježne u isto vrijeme, ali i istovremeno dobiva svoje instant obožavateljice. Uz to, radim i content creating za društvene mreže, web stranice i blogove, pišem tekstove i objave za medije kroz Noon Studio, sa svojim suradnicima, i uistinu uživam u svemu što radimo.

Koji su ti bili najveći izazovi u pokretanju vlastitog projekta? S kojim strahovima si se nosila i kako?

Najzahtjevnije je svakako pretvoriti u stvarnost sve ono što si vizualizirao, međutim s time imam iskustva, pa sam se unaprijed pripremila na puno strpljenja. Izazov je svakako bio uz poslove kojima se bavim pronaći dodatnog vremena za novi projekt, što naposljetku zove na preslagivanje prioriteta. Mislim da je bio prisutan i strah ‘samorazotkrivanja’ koji prolaze svi koji pokreću nešto svoje. No, uz sve to ideš prema cilju.

Bi li rekla da je Noon nešto što te ispunjava, na što si najviše ponosna?

Jako me ispunjava. Svaka tema na Noonu, svaka osoba koja je pristala podijeliti svoje iskustvo, svaka fotografija koja je nastala u objektivu predivne Mateje Vrčković, svaki online razgovor, napisana rečenica – trudim se pogađati u srž jer to je jedini način da pričamo o životu otvoreno i bez srama.

Godinama si bila urednica lifestyle medija, tema ponajviše posvećenim ženama. Što misliš zašto si se našla baš u tome?

Iskreno ne znam, spoj edukacije, afiniteta i slučajnosti. Danas sam možda svjesnija nekog svog trećeg čula i estetike zahvaljujući kojima sam tako dugo pisala o modi, trendovima i lifestyle trendovima općenito. No, ono što mi se svakako probudilo posljednjih godina su ženska solidarnost i ravnopravnost. Zato sam odlučila raditi takve teme. U neupitnoj sam fazi veličanja žena, njihovih sposobnosti, prava na izražavanje mišljenja i potreba, ostvarenja, emocija. Stvarno mislim da smo nevjerojatne, a mnoge još uvijek to nepotrebno skrivaju u sebi.

Što bi sve voljela ostvariti za Noon, kakvi su ti planovi?

Noon je platforma s ciljem da postane community za žene u smislu pokretanja razgovora, uživo i online, vikend druženja na najljepšim lokacijama, emotivne i psihološke podrške, well-beinga, ispunjenog lifestylea općenito. Voljela bih da Noon potiče žene, i daje im vrijeme i prostor da rade nešto za sebe.

Što ti je važno kod odjeće koju nosiš, kako gledaš na osobni stil?

Mislim da se danas jako teško referirati na pojam ‘osobnog stila’ koji se izgubio u bespućima Instagrama i web shopova. Meni je osobni stil kad se pogledaš u ogledalo i osjećaš da je sve što nosiš na sebi samo produžetak tvog tijela, tvoje osobnosti, osjećaja koje taj dan nosiš u sebi, raspoloženja, stavova prema modi općenito. Rijetko kad volim baš eksperimentirati s odjećom, više sam tip koji voli izvući omiljene, provjerene komade iz ormara za koje znam da mi odgovaraju u potpunosti.

Pratiš i nosiš A’marie brend već godinama, što te iznova privlači k njemu?

U A’marie sam se zaljubila prije nego smo se mi znale, prije nego smo uopće počele surađivati po prvi put. Osvaja me bezbrižnost komada, dizajn koji samo navučeš na sebe i kreneš u dan. Odjeća koja ide na sve, a istovremeno je meka, kvalitetna, prirodna.

Koji su tvoji favoriti iz A’marie jesenske kolekcije?

Svakako pletivo, svi gornji i donji dijelovi. Možda mi je najdraži upravo crni pleteni komplet koji sam prvi i nosila na snimanju. Total look u kojem bi mogla biti svaki dan.

Kako ih zamišljaš nositi, koji bi bio tvoj idealni jesenski styling?

Uvijek sam voljela blagu predimenzioniranost tako da svakako nešto široko, meko i podatno na koži. Hlače širokih nogavica, pulover i maxi kaput moj su jesenski ‘go to’ izbor.

Bez kojih A’marie klasika ne možeš u svom ormaru?

Crnih tajica, pletiva i jakni.

Omiljeni jutarnji ritual?

Skincare, topla zobena kaša za doručak i kratka šetnja s psom u šumi koja mi je preko puta.

Najbolji vikend getaway za jesen?

Italija mi je uvijek dobar getaway, u bilo koje doba godine.

Super ‘comfort food’ koji si nedavno otkrila?

Tijesto za pizzu od chia sjemenki, rižinog i heljdinog brašna.

Skincare ‘game changer’?

Krema za lice Augustinus Bader iz The Lab Storea i suho četkanje tijela.

Najbolja antistres taktika?

Prijateljice na brzom pozivu.

TAGOVI:
  • Amarie-girl
  • noon
  • instagram feed

    Follow us

    Newsletter

    Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

    Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

    Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

    Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

    WELCOME TO A'MARIE

    Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

    SUBSCRIBE