KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

COPENHAGEN WEEKEND GETAWAY

U mom poslu nema puno slobodnog vremena, stoga sve dane koje uspijem spojiti za odmor koristim za stvari koje me istinski vesele. Putovanja su visoko na mojoj listi prioriteta, a posljednje koje me odvelo u dansku prijestolnicu pamtim kao nezaboravno iskustvo vrijedno dijeljenja i preporuke. Kopenhagen je bez sumnje jedan od najljepših gradova u kojima sam imala priliku boraviti. Ukoliko se odlučite za vikend putovanje male su šanse da ćete imati praznog hoda, jer sadržaj koji se nudi raznolik je. Što god da vas zanima: umjetnost, kultura, moda, gastronomija, Kopenhagen nudi nešto za svakog putnika i to na najvišem nivou. Odlučite li se za posjet ovom gradu, a imate samo 48 sati koje morate pametno iskoristiti ovo su mjesta koja vam preporučujem.

UMJETNOST

NY Carlsberg Glyptoteket (Dantes Plads 7)

Nezaobilazna stanica za sve ljubitelje umjetnosti nudi bogat postav kolekcija antičke Grčke, rimskog mramora i egipatskih grobnica kao i najraskošniji postav francuske umjetnosti, s kolekcijama najvećih majstora kao što su Rodin, Degas, Monet, Manet, Cézanne i Renoir. Ovo je jedan od najljepših muzeja u Kopenhagenu u kojem je sve podređeno iskustvu posjetitelja. Bogata arhitektura, zimski vrt, interijeri sa bojama na zidovima vrlo su domišljato uklopljeni uz postav svake prostorije. Sa svakim ulaskom u novo krilo muzeja imate osjećaj da ulazite u drugu priču. Prostor je maestralno posložen od rasvjete, boje zidova do mozaika na podu koji priča priču baš kao i djela na zidovima.

SHOPPING

LOT 29 (Gothersgade 29)

Skandinavska modna scena više nije dobro čuvana tajna zgodnih žena koje viđamo na street style fotografijama s Tjedana mode u Stockholmu i Kopenhagenu. Njihov stil je prešao granice i slavljen je od strane modnih magazina i društvenih mreža kao next big thing u svijetu mode. Danci su jako kreativni i progresivni što dokazuju mnogi poznati modni brendovi koji nam dolaze iz ovog podneblja, a shopping je ovdje iskustvo koje nećete lako zaboraviti. Iskustvo kupovine iznimno je važno i to su Skandinavci shvatili kao zadatak kojem pristupaju ozbiljno. Shopping destinacija koju ne smijete propustiti svakako je concept store Shopping Lot u kojem ćete pronaći velik izbor kožnog asortimana, nakita, i odjeće svjetskih i domaćih dizajnera. Izbor kolekcija je kreativan i posvećen danskoj filozofiji specijalnoga, ugodnoga i funkcionalnoga. Usred trgovine nalazi se mali vrt s fantastičnim grafitima ukomponiranim s bršljanom koji prostoru daje poseban pečat.

INTERIJERI

HAY (Østergade 61, 2,)

Skandinavci kreiraju trendove u interijerima već godinama i nije čudno da se ovdje nalaze neki od najpoznatijih dizajnerskih studija na svijetu. Ako ste entuzijastični oko uređenja životnog prostora, posjet showroomu Hay biti će posebno iskustvo. Hay se nalazi u samom centru Kopenhagena u najpoznatijoj shopping ulici Strøget i zauzima dva kata zgrade. Showroom je uređen kao stan s fantastičnim pogledom pružajući nepretenciozan i jedinstven doživljaj. Kako sam upravo u procesu priprema renovacije našeg ateliera, svaku moguću priliku koristila sam za otkrivanje novih i još zanimljivijih dizajnerskih prostora.

Bolia (Vesterbrogade 67)

Još jedan od dizajnerskih salona koje ne smijete zaobići, osobito ako vam je potrebna inspiracija za uređenje.  Osvojio me jednostavan, elegantan, ekološki pristup temeljen na prirodnim materijalima i održivosti. Ovdje sam dobila i potvrdu našeg koncepta preuređenja jer su sve boje i materijali vrlo slični onima koje smo zamislili za naš novi izgled A’Marie trgovine.

BRUNCH

BISTRO CENTRAL (Ny Østergade 20)

Bistro Central nalazi se na listi najboljih mjesta u Kopenhagenu pogotovo kada ste u potrebi za brzim zalogajem. Također, ovo je i dobra polazišna točka za sve dnevne aktivnosti koje ste planirali. Izbor doručka je jako dobar, a ambijent nepretenciozan i jako opušten.

GROD Torvehallerne (Stand A8 17 Linnésgade)

Prvi „kaša bar“ na svijetu koji nas je oduševio fantastičnim kombinacijama sezonskih i organskih namirnica. Svakako toplo preporučujem.

Market Torvehallerne

Ako želite probati lokalnu kuhinju, ne postoji bolje mjesto od tržnice Torvehallerne. Ovdje ćete pronaći domaće specijalitete malih proizvođača koji vam se nude na mini štandovima.

Street Food (Papirøen)

Svaki će vam chef kazati da ne postoji bolji način da upoznate gastro scenu nekog grada od kušanja hrane koju ćete pronaći na uličnim štandovima. Kopenhagen je u ovom smislu pravi raj za gurmane s velikim street food marketom u kojem vas čeka 39 štandova s hranom i pićem iz cijelog svijeta. Ako volite probati drugačije stvari, nemojte propustiti posjet ovom gastro svijetu u malom.

KAVA

Bertels Salon (Kompagnistræde 5)

Uz kavu, ovdje jednostavno morate kušati karamel tortu od sira koja je jedan od najdekadentnijih deserta koje sam probala. Upravo savršeno mjesto za mali „hygge“.

VEČERA

AMASS RESTAURANT (Refshalevej 153)

Mogu samo reći da mi je večera u ovom restoranu bila najdojmljivije iskustvo. Osim ukusne hrane, čitavog ambijenta, priče o radu i kreativnosti svih sudionika te ekološkog pristupa, ostavili su me bez riječi. U sklopu restorana nalazi se vrt u kojem sade svoje voće, povrće, razne mirodije, bilje i cvijeće vodeći pri tome najviše računa o održivosti i ekologiji, te naravno o kvaliteti svega što proizvode. Vidi se da je u koncept, od osmišljavanja do realizacije, uključeno niz detalja i beskrajna posvećenost onome što rade. Umjerenost i sklad karakteristični su za ovaj restoran. Restoran se nalazi u industrijskoj zoni, malo je izvan centra u prostoru koji je uređen u industrijskom stilu s fantastičnim 3D muralima.

BONUS MJESTA (ako vam ostane vremena)

Nyhavn

Ovo  je ikonička gradska lokacija koja privlači veliki broj turista iz cijeloga svijeta. Prošećite se ovom šarenom lukom koja definitivno pripada na listu najljupkijih mjesta na svijetu i uživajte u opuštenoj atmosferi lokalaca koji jedu hot dogove i piju pivo. Restorani su ovdje nešto skuplji jer se radi o turističkom centru, ali vjerujte, neće vas razočarati niti hot dog na klupici s pogledom na more.

Christiania

Ovo je jedna od najvećih hippy komuna na svijetu. Ovdje nema prometa i živi se po nekim drugim načelima od onih koje nalaže moderno društvo. Imate osjećaj kao da ste prešli u neku drugu zonu gdje je sve jednostavno i podređeno čovjeku. Vrijedno iskustvo koje nećete zaboraviti.

Xoxo

Blog by A'Marie

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE