KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

Care Guide

Sve oko nas u posljednje vrijeme uči nas kako usporiti, kako cijeniti više ono što imamo i okrenuti se samoodrživosti. Otkad sam pokrenula brend A’marie, prioritet mi je bio, i ostao do dan danas, raditi s visokokvalitetnim tkaninama koje su lako održive. Tako da uz kombinaciju vječnih krojeva svaki A’marie komad koji ste kupili, neovisno o sezoni, uvijek možete izvući iz ormara i osloniti se upravo na njega.

Kako bi vaši A’marie komadi što dulje bili dio vaše garderobe, važno je znati održavati ih i zato sam odlučila na jednom mjestu ponuditi vam mali vodič koji donosi što i kako. Većina A’marie odjeće izrađuje se od MicroModala, organskog pamuka, organskog pamuka u pletenom koncu, svili, merino vuni, mohairu, kašmiru, ECONYL® recikliranom vlaknu i kupri, no sve kreće s dobrom bazom, tj. dobrim poznavanjem kako se uopće brinuti o pojedinim materijalima, od pranja, sušenja, sve do slaganja u ormar.

1. SORTIRANJE

Priprema i sortiranje su važni. Pravilno odvajajte odjeću prije no što je stavljate na pranje. Posebno odvojite tamnu, svijetlu i bijelu odjeću, kao i onu od osjetljivih materijala, što bi u slučaju A’marie komada bili svila, vuna i kašmir. Tako ćete unaprijed pristupati vašim omiljenim komadima s poštovanjem i njegom.

2. PRANJE

Svaki put pročitajte uputstva za pranje tkanine na etiketi, perite odjeću na niskim temperaturama i birajte kraće programe za pranje, kako bi pripazili na štednju vode. Jer koja je poanta samoodrživosti ako ne pazimo na sve korake? Preferiram tekuće deterdžente koji su nježniji prema tkaninama, kao i one koji su sigurni za moju kožu. Za osjetljivije tkanine poput svile ili vune slobodno se koristite vrećicama za pranje odjeće. A’marie pamuk preporučujem da se pere na 40 stupnjeva, isto kao i organski i reciklirani pamuk.

Ručno pranje – Svilu preporučujem da njegujete u čistionicama, a ako ju perete kod kuće svakako to činite ručno i jako nježno. A’marie vuna i kašmir nisu materijali koje trebate često prati, ako se radi o površinski manjim mrljama, možete samo njih očistiti, a komad provjetriti. Ako ga baš morate prati, svakako to činite ručno i u hladnoj vodi, s odgovarajućim nježnim deterdžentom.

Isto tako, kod ručnog pranja pripazite na to koliko dugo ostavljate odjeću u vodi i na koji način ju perete, okrećete, cijedite. Svila i vuna posebno su osjetljive na sve pokrete koje radimo, zato s njim nježno i polako. Voda neka bude mlaka, a količina deterdženta samo dovoljna za upotrebu, bez pretjerivanja u količinama.

3. SUŠENJE

Vjerojatno već i same znate da sušenje odjeće može biti ključno u nekim slučajevima, i ovo je jednako važna stavka kod njege odjeće kao i pranje. Kad se radi o odjeći s elastinom ili onoj od vune, jako je važno da ju ne sušite na vješalicama, pričvršćujete s kvačicama i slično. Položite ih uvijek vodoravno kako ne bi izgubila svoj originalni oblik. Ako to činite na sušili ispod možete staviti ručnik kako ne bi riskirali tragove od sušila na vašoj odjeći.

4. PEGLANJE

Neke A’marie komade uopće nije potrebno peglati jer će se uredno osušiti sami od sebe, kao što su primjerice modeli od MicroModala. Pamuk (organski i reciklirani), svila ili kupra mogu se peglati, kao i MicroModal ako ste tip žene koji jednostavno voli njegovati svoju odjeću peglanjem i tako se osjećate samopouzdanije i bolje u onome što nosite.

Za A’marie brend koristimo Philips parnu postaju koja ima iznimnu lakoću korištenja zbog pametne tehnologije s kamerom koja prepoznaje materijale. Čuva i održava tkaninu koju peglamo tako da sama podešava temperaturu i jačinu pare, a jako ju je lako koristiti te nema straha od sagorijevanja tkanine. Prednost joj je svakako i brzina, kao i bezvremenski dizajn što mi je kao esteti jednako važno.

5. SPREMANJE

Organizirana garderoba svakoj od nas je izazov, no ja bih rekla da se ne radi samo o organizaciji u vizualnom smislu, već da je važno i kako držite odjeću ovisno o materijalima. Vunu, mohair i kašmir, kao i pleteni pamuk, uvijek držite složene na vodoravnim površinama, a ako ne znate kako ih složiti, pogledajte kako to čini Marie Kondo, vrlo je jednostavno i brzo ćete imati sistem s kojim se oni neće gužvati.

Svilu i kupru preporučujem da držite u ormaru odvojeno, najbolje u posebnim navlakama, dok MicroModal i pamuk možete po izboru, makar ih je najbolje držati na vješalici kako se ne bi stvarali nepotrebni tragovi od stajanja. Prije nego što ih odjenete možete ih uvijek malo osvježiti peglom, samo na niskoj temperaturi ili tako da ih zaštitite krpicom, bez pretjerivanja.

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE