KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

Brunch i razgovori o slow-living načinu života za Majčin dan

Za ovaj Majčin dan odlučili smo napraviti nešto malo drugačije. Nešto na A’MARIE način. U predivnom prostoru Materia Office-a okupili smo neke od naših A’MARIE djevojaka koje prakticiraju trenutke polaganog načina života u svom užurbanom i ponekad potpuno „neobuzdanom“ životu. Ove žene pronašle su neke male trenutke za sebe, neke svoje male rituale i dragocjeno ih cijene. Za jednu, to je savršena šalica matcha latte; za druge su to nekoliko minuta meditacije, ili samo nekoliko minuta yoga poza; za neku drugu, to je čin kuhanja koji daje taj trenutak meditacije. Neke bježe u prirodu, dok druge to čine unutar svoja četiri zida. Sve imaju različite metode, ali jedna stvar koju imaju zajedničku je da ove za njih djeluju. Pružaju im priliku da udahnu i nastave sa svojim danom.

U A’MARIE-u se stvarno trudimo proslaviti te trenutke polaganog načina života. Slow-living i slow fashion (spora moda) dijele zajedničku filozofiju usredotočenu na svjestan i namjeran način života. Koncept polaganog načina života uključuje uzimanje vremena za usporavanje, cijenjenje trenutaka i življenje na svjesniji i održiviji način. Slično tome, slow fashion se sve više bavi održivim i etičkim pristupom modi prioritetom kvalitete nad količinom i ulaganjem u komade koji će trajati godinama. Zaista ulažemo vrijeme, trud i najfinije materijale kako bismo stvorili ovaj zanat i kako bi svaki komad koji izađe iz naše radionice bio najbolji mogući.

U osnovi, polagani način života i polagana moda dvije su strane iste kovanice, obje promoviraju svjesni i održivi način života koji prioritet daje kvaliteti, svijesti i održivosti nad masovnom potrošnjom i trenutnim zadovoljstvom. Prihvaćanjem ovih načela i njihovim uključivanjem u naše svakodnevne živote možemo stvoriti održiviji i ispunjeniji način života za sebe i buduće generacije. A to je cilj ovdje u A’MARIE.

Tako smo ovaj Majčin dan odlučili proslaviti s ovim ženama. Naša Anamarija čak je pripremila neke božanske i zdrave izbore. Naše prijateljice iz Materije napravile su savršene matcha latte i još jednom nam pokazale kako napraviti baš savršenu šalicu ovog napitka. Emocije koje su naše A’MARIE djevojke donijele ispunile su sobu savršenom atmosferom. Uspjeli smo učiniti jedno poslijepodne malo posebnijim i neobičnim. A završili smo druženje divnim rosé vinom koje se zove Whispering Angel.

Bila je to soba puna divnih žena i stol pun ljubavi. Stol je predstavljao jednostavan čin brige – stvaranje vremena za druge. Kad kuhamo za nekoga, želimo širiti više ljubavi, a time činimo svoje živote bogatijima.

Ovaj put ćemo s vama podijeliti naša dva omiljena recepta, puna ljubavi i svih dobrih sastojaka.

Salata od cikle

Sastojci:

  • 3 glavice sirove cikle
  • 1 kruška
  • sir feta
  • pekan orasi
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žličice senfa
  • sok od pola naranče
  • 2 žličice meda
  • prstohvat soli i papra

Glavice cikle dobro operite i neoguljene ih stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, na otprilike 60 minuta. Ciklu izvadite, ohlađenu ogulite i narežite na sitne kockice. Narežite krušku na kockice, feta sir razlomite preko te pospite drobljenim pekan orasima. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, dvije žličice senfa, 2 žličice meda, sok od pola naranče, i dressing prelijte preko salate. Začinite s malo soli i papra.

Hrskavi krekeri od sjemenki

Sastojci:

• šalica lana
• šalica sezama
• šalica sjemenki suncokreta
• pola šalice vode
• prstohvat soli
• začinsko bilje po želji

Promiješajte sve sastojke i prelijte vodom te ostavite 15 – 30 minuta da se dobro prožmu. Ponovno promiješajte, po potrebi dodajte još malo vode te u tankom sloju premažite na papir za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva nekih 45 – 60 minuta, izvadite, položite s gornje strane novi papir za pečenje, preokrenite i pecite još otprilike 30 minuta. Malo ohlađene rastrgajte i poslužite.

Uživajte u ovim zalogajima punim ljubavi.

I na kraju, ali ne i manje važno, imali smo i divne melodije koje su nas pratile tijekom ovog divnog dana. Stoga pojačajte malo zvuk i poslušajte našu playlistu za Majčin dan koja je nama bila savršena pozadina.

S ljubavlju,

A’MARIE

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE