KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

A’marie girl: Hannah Vranko

Moram priznati da sam jedva dočekala da s vama podijelim priču o novoj A’marie djevojci. Njezino ime je Hannah Vranko, bavi se art direkcijom, a moju pažnju pridobila je odavno svojim prekrasnim Instagram profilom koji je melem za oči za sve koji vole lijepu estetiku. Nisam o njoj znala puno, osim da je Zagrepčanka s trenutnom adresom u Münchenu, da briljira u svemu što radi i da jako intrigira svojim samozatajnim objavama. Prošli tjedan je bila u Zagrebu pa smo popile kratku kavu i konačno se vidjele uživo. I prvi dojam – baš onakav kakav sam i mislila da će biti. Hannah me osvojila na prvu svojom energijom i prirodnom ljepotom, kao i impozantnim projektima koje ima iza sebe.
Na kavi smo se dotakle tema o njezinom trenutnom zanimanju i životu vani, inspiraciji i samoj estetici, a zakoračile smo i u modne teme jer Hannah jako voli A’marie, pa je odmah uskočila u neke od njoj najdražih komada iz naše aktualne Le Sable kolekcije. Zar ne izgleda senzacionalno u romantičnoj Creamy haljini, statement jakni Kika i senzacionalnoj svilenoj haljini Mely?

Kako bi se opisala u 5 rečenica? Tko je Hannah Vranko?

Hannah je Zagrepčanka koja evo sad već 11 godina živi u Njemačkoj i tu balansira par uloga – i sve nekako zahtijevaju kreativnost i fleksibilnost, bilo da se radi o hendlanju dvoipolgodišnjaka ili balansiranju fiksnog i freelance posla. Iako sam završila produkt dizajn, posao me odveo u malo drugačijem smjeru. Umjesto dizajnom proizvoda, uglavnom se bavim vizualnim oblikovanjem u širem smislu, od koncepata do izvedbe. Volim divne sinergije kao ovo naše snimanje!

S mojega si gledišta jedna jako inspirativna i poprilično samozatajna kreativka koja na popularnoj društvenoj mreži otkriva sve kroz neke detalje zbog kojih sam te zapravo još i više htjela upoznati… Što ti znači Instagram? Kako gledaš na tu platformu?

Instagram je danas nekakva zaigrana online vizitka, moodboard, telefonski imenik, a i neka vrsta portfolija u jednom… Meni je osobno vrlo praktična jer mislim da se dosta informacija o nekom brandu, osobi ili čak usluzi vrlo brzo stekne jednim klikom, a o značaju platforme dovoljno govori činjenica da je kreirala i skroz nova zanimanja…

Baviš se art direkcijom i ako se ne varam to je trenutno tvoj primarni posao? Kako si završila u tom poslu?

Da, završila sam u tome preko slučajnog internshipa u jednoj od najvećih kreativnih agencija u Njemačkoj. Desetak godina kasnije, kolega, čiji intern sam tada bila, i ja radimo zajedno kao tim. Pokrenuli smo i mali kolaborativni studio za neke zabavne projekte mimo regularnog posla. U međuvremenu sam odradila i start-up fazu jedne druge agencije, kontinuirano freelance projekte art direkcije i stylinga za klijente iz industrije namještaja, automobilske, lifestyle i hospitality industrije. Finalno sam trenutnim poslom ušla u meni novu branšu, tekstilnu gdje je stopostotni fokus na održivosti. Kako mi je bitno stajati iza toga što radim, svjesni pristup u smislu kvalitete i dugotrajnosti kao i očuvanja resursa je prilično dobar match.

Iza sebe imaš sjajne projekte, na koji si najponosnija?

Hvala ti! Kako mi je od svega najdraži prostor i bilo da se radi o snimanju ili oblikovanju interijera, velik mi je gušt kada se iz postojećeg izvuče maksimum što je igra vještina, senzibiliteta, iskustva nekoliko ljudi. Jako mi je drago što već par godina imam priliku surađivati s Artisanom/Regular company.

Kako izgleda jedan tipičan dan art direktorice?

Moja uloga  je bila nešto drugačija u kontekstu agencije od ove sada – veći naglasak je bio na kampanjama i velikim timovima, a sada se gotovo sve radi in-house i puno toga je još na početku. Nekako generalno mogu reći da se na dnevnoj bazi donose odluke vezane uz to kako nešto treba vizualno funkcionirati, bilo da se radi o layoutu, fotografiji, sistemu… Tipičnog dana stvarno nema, svaki projekt je drugačiji pa tako i dan, bilo to cjelodnevno snimanje u timu ili jedan dan u uredu gdje se slaže neka pitch prezentacija.

Odakle dolazi inspiracija? S obzirom na to da se radi o kreativnom poslu, dolazi li kod tebe ponekad do zasićenja ili manjka inspiracije?

Zasićenje mi dolazi od trendova i brzine promjene istih, mnogi za to krive upravo Instagram i slične platforme, ne znam je li do platforme ili generalnog manjka autentičnosti… Inspiracija dolazi iz mjesta, situacije, umjetnosti, prirode – klišej, ali doživljaj i najbanalnijih stvari može biti tako vrijedan input…

Mama si malenog dječaka. Kako hendlaš posao freelancera uz jednog trogodišnjaka?

Uz freelance imam i stalan, trenutno part-time posao tako da je planiranje ipak malo lakše iako moram priznati da je velik izazov odgajati dijete u neklasičnoj konstelaciji. Ja sam većinom ‘one-man-band’ i ponekad je to baš žongliranje više važnih uloga odjednom. Zna mi jako faliti Zagreb, baka-servis, mali i veliki prijatelji…

Veliki si esteta s jako ispoliranim i prepoznatljivim stilom. Postoje li neke osobe/epohe/mjesta koja su utjecala na tebe i pomogla ti u razvijanju stila?

Možda zvuči prejednostavno kad bih rekla da je taj neki senzibilitet većinom intuitivan – vjerojatno nesvjesno građen i na iskustvima, ali često slušam feeling. Mislim da je baš  nesavršenost ta iz koje se javlja kreativnost, što se može naći u bilo kojoj epohi. Istovremeno me inspiriraju i tradicija i inovacija. Od mjesta Kopenhagen je prilično inspirativno mjesto i veselim se skorom ‘3days od design’… A kad smo već kod Kopenhagena, spomenula bih i besprijekorni styling Pernille Vest.

Obožavaš interijere i dobar dizajn, što možemo vidjeti i na fotografijama tvog prekrasnog stana u Münchenu koji si u potpunosti sama uredila. Koja ti je bila nit vodilja kod uređenja vlastitog prostora? I jesi li 100% zadovoljna rezultatom?

Sve je nekako počelo tom žutom strukturom zida koja je bila lijepo iznenađenje nakon skidanja stare Rauhfaser tapete… Vodila sam se samom pričom baš ovog stana, ovih zidova, ove zgrade… Nekad je najbolje slušati prostor… A s obzirom na visoku trudnoću, još aktualnu pandemiju, posao i 2 mjeseca za sve radove, ne bi bilo fer reći da nisam zadovoljna, ali tko je ikada zapravo gotov s uređenjem?

Život piše svoje priče, pa tako godinama živiš u Münchenu, prije toga si provela neko vrijeme u Brightonu i Beču, a s vremena na vrijeme se vratiš i u svoj rodni Zagreb. Gdje se vidiš dugoročno?

Čini mi se da je svako to mjesto bilo baš savršeno za taj specifični period života. Zagreb danas mi se čini drugačiji nego zadnji put kad sam živjela u njemu, živnuo je, a opet opuštenije je nego u Münchenu. Prioriteti se mijenjaju, pa tko zna, možda moramo popričati ponovo za godinu dana.

Omiljene zagrebačke adrese?

Luta i Cogito.

Dolac i Salo.

Zrno.

Jako volim ZKM. Fali mi kino Europa.

Zekaona

Kad si se prvi put susrela s brandom Amarie? Kad se dogodila ljubav?

Amarie je zaista ime koje je oduvijek bilo sastavni dio hrvatske modne scene i iako ne mogu točno reći kad sam se s njim prvi put susrela, sjećam se koliko me oduševilo što su na jednom većem projektu koji sam radila za modele bili predviđeni baš Amarie komadi koji su finalno i uživo i na fotografijama i videu izgledali sjajno i potpuno podigli cjelokupni dojam. Ljubav se desi kad isprobate i vidite te krojeve, materijale i detalje uživo!

Koji ti je najdraži komad iz aktualne kolekcije i kako bi ga stilizirala?

Ako moram odabrati samo jedan, onda ću se morati odlučiti za predivnu i posebnu jaknu Kika. Kao na snimanju, mislim da ću ju nositi sa smeđim low loose Arket trapericama i Filippa K strap sandalama. Ako ipak smijem spomenuti još koji, onda su to svilena haljina iz snova Mely (wow, ta svila), ili hlače Jen kroja koji obožavam.

Kako bi opisala svoj modni stil?

Većinom je to sada nekomplicirani ‘mom look’, a ponekad minimalizam s dozom klasike – no uvijek udoban, s komadima dobre kvalitete koji traju. Pritom jednako volim vintage i second hand, kvalitetni high street i naravno, potpuno individualne kolekcije i komade poput ovih Amarie.  Nešto što se često provlači kroz ono što obučem je kontrast između ženstvenijeg i androgenog..

Što uvijek nosiš sa sobom u torbi?

Balzam i najdraži ruž, Airpods, sunčane naočale… Novčanik, ključevi… I ok, vrlo vjerojatno neki snack za malca.

Što je za tebe lijepa žena? Kako ona izgleda i kako se nosi?

Autentična. Lijepa žena sjaji iznutra, svjesna svojih nesigurnosti, dok pritom zrači nekom opuštenom lakoćom, bez obzira što nosi. Ne pokušava pod svaku cijenu izgledati kao ostale i ne slijedi svaki fashion i beauty trend.

5 kratkih:

München ili Zagreb? Zagreb će uvijek biti doma.

Stan ili kuća? Živim u stanu, odrasla u kući… Ma kuća s dvorištem

Minimalizam ili maksimalizam? Maksi minimalizam.

Capsule garderoba ili statement komadi? Capsule koji se gradio postepeno – san.

Dekoriranje interijera ili art direkcija? Art direkcija za interior/furniture brand.

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE