KOŠARICA

Vaša košarica je prazna.

Ukupno
0.00 €
US EUR

Dodajte 500.00 € za besplatnu dostavu.

5 PITANJA SA SIMONOM ANTONOVIĆ

Kada pričamo o šminkanju kod mene vrijedi zlatno pravilo ‘manje je više’. Bilo da je riječ o mom vlastitom make-up looku ili o onom koji biram za naša snimanja, jednostavno volim prirodan izgled u kojem se decentno naglasi ono najbolje na nama. Zato volim i Simonu Antonović, našu najpoznatiju make up artisticu koja privatno savršeno nosi no make-up šminku, a i prava je maherica kada treba za potrebe nekog snimanja izrealizirati ovaj tip šminke. A, zato volim i jane iredale prirodnu kozmetiku kojoj sam baš poput Simone, vjerna već godinama… Simona je naša dugogodišnja suradnica i upravo ona potpisuje neke od najljepših A’marie make-up lookova koje je izrealizirala uz pomoć mineralne jane iredale kozmetike pa sam je privela na mali razgovor u kojem mi je otkrila odlične savjete…

Koji je najbolji beauty savjet kojeg se i sama držiš svakodnevno?

Najbolji beauty savjet kojeg se svakodnevno držim je temeljito čišćenje i njega lica, to mi je kao pranje zubiju, ne idem na spavanje bez čišćenja i njege lica.

Trik za postizanje besprijekornog izgleda kože lica?

Nažalost, ne postoji čarobni štapić za postizanje besprijekornog izgleda kože. U većini slučajeva potrebno je dosta truda i rada i ulaganja kako bi koža bila besprijekorna. Sve što jesmo tj. nismo činili dobro za sebe u mlađoj životnoj dobi, dolazi nam na naplatu već u srednjim tridesetima. Uvjerena sam i iskustvo mi govori da je dobar ten kombinacija više faktora, a najvažniji su individualni pristup njezi kože i prehrani te stilu života općenito. U moru kozmetičkih proizvoda i trendova raznih vrsta prehrane, smatram da je najbolje potražiti pomoć i savjet iskusnih i provjerenih stručnjaka, kako bi nam pomogli da saznamo i koristimo namirnice i proizvode koje će svako tijelo pojedinačno dovesti u balans, a samim time i naš izgled.

No make-up šminka tvoj je zaštitni znak. Kako ga postići u što manje koraka? Koje Jane Iredale proizvode bi preporučila za postizanje idealnog no-make up looka koji traje od jutra do mraka?

Ako govorimo o mom profesionalnom izričaju, ne bi se složila da mi je no make-up look trademark. Ne primjenjujem ga nužno i na klijenticama, jer svatko je individua za sebe i make-up prilagođavam isključivo osobi i prigodi. Osobno, na sebi, preferiram nude make-up look jer iz mi najbolje pristaje, a uostalom tako se i najbolje osjećam.

Nude make-up look može se postići relativno brzo i lako. Prvenstveno je bitna podloga. Za svoju suhu kožu uvijek biram hidratantne pudere, a izbor pudera je ključan jer savršeno treba odgovarati licu svojom bojom i teksturom. Izabrati pravi puder nije baš lako i jednostavno, pa svakako preporučam malo istraživanja i savjetovanje sa stručnjakom prilikom kupnje. Sljedeći korak je korektor koji se nanosi na područje ispod očiju koji predlažem da bude za dvije nijanse svjetliji od pudera kako bi osvježio lice. Počešljane i definirane obrve daju lijep okvir licu, a za njihovu definiciju olovka ili sjenilo moraju biti za nijansu svjetliji od dlačica obrva. Uvijene trepavice i dva sloja smeđe ili crne maskare dovoljan je da se svako oko minimalno naglasi. Rumenilo ružičaste nijanse naneseno na same jagodice i lagan nanos bronzerom na rubove lica lijepo će osvježiti svako lice, dok će ruž u boji mesa ili koralja odlično upotpuniti make-up look.

Za postizanje lijepog izgleda kože i ujednačenog tena u svakodnevnoj make-up rutini volim preporučiti mineralne pudere jane iredale, jer se kombinacijom spektrom boja tj. nijansi, zatim teksturama pudera za svaki tip kože – tekući, u prahu i kamenu, i jako važno sastojcima koji njeguju i liječe kožu, ostvaruje zdrava i blistava kožu i postojanost makeupa.

Kreće nam sezona sunčanja, a zaštita od sunca je jedan od glavnih faktora o kojem moramo brinuti ako želimo sačuvati zdrav i mladolik izgled kože. Koje savjete imaš u tom području? Što koristiti za njegu, a što za make-up?

Dnevnu rutinu potrebno je prilagoditi godišnjem dobu, a s dolaskom toplijeg vremena obavezno preporučam proizvode širokog spektra zaštite od UVA i UVB zraka. Osim kreme, poželjan je i puder za ujednačavanje tena sa zaštitom, a lako ga je postići s jane iredale Powder Me spf 30 – bilo da se nanese direktno na kremu ili na već postojeću podlogu.

Kako izgleda tvoja jutarnja, a kako večernja rutina? Koliko se tvoja njega lica promijenila od trenutka kad si postala mama? Imaš li neki dobar savjet za sve mame? Kako izgledati svježe?

Moja jutarnja i večernja rutina njege lica se razlikuju minimalno, a jutarnja rutina njege jedino ne uključuje skidanje šminke. Ostatak njege je balansiranje ph-a kože losionom, serumima i hidratantnom kremom, te kremom sa spf 50. Navečer, minimalno jednom tjedno, koristim i maske za lice za eksfolijaciju i dubinsku hidrataciju. Trudim se i masirati lice navečer Gua shaom i obožavam gadgete za lice. Često koristim Tripollar i PureLiftFace za podizanje tonusa mišića i obnovu kolagena.

Naravno, otkako sam rodila, ne stižem se njegovati koliko bi htjela, ali osnovnu rutinu nikad ne preskačem i smatram da je to minimum ulaganja za sebe za maksimalni efekt. Savjet svim mamama je da obavezno nađu 15 minuta dnevno za sebe, barem navečer i izmasiraju lice proizvodima za njegu i neka to bude njihov mali, tako potreban, relaksirajući ritual.

A, za dan – malo korektora, pudera, maskare, rumenila, sjajila ili ruža osvježit će lice svakoj mami i učinit ga ljepšim i lakšim.

instagram feed

Follow us

Newsletter

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa " Konkurentnost i kohezija"

WELCOME TO A'MARIE

Subscribe to our newsletter and enjoy 10% off in your first order

SUBSCRIBE